Digitale talenter i Vesterålen

av | 7. september 2020

Mobilisering av næringslivet 23. – 27. august 2020

Før sommeren tok vi kontakt med flere selskaper i Vesterålen for å fortelle om Vesterålsprosjektet og muligheten for involvering fra næringslivet. I den forbindelse arrangerte vi et Webinar for å fortelle om satsningen på unge digitale talenter, fra dropouts tilbake til skole og arbeid. Her fikk vi også delt erfaringer fra jobb med fjernarbeid, som følge av Covid-19 pandemien. I etterkant av webinaret ble det bestemt at Workspace, med Svein Roger Bergsli og Øyvind Heiervang, skulle reise til Vesterålen på en ukes «roadtrip» for å møte utvalgte bedrifter og organisasjoner.

Alle bedriftene vi kontaktet ønsket oss velkomne og tok vel imot oss. Vi opplevde at ønsket om å bidra til at flere unge kommer inn i aktivitet og positiv utvikling var stor. Et brennende engasjement for sosialt entreprenørskap, kombinert med forretningsutvikling lokalt og regionalt var en fellesnevner for alle møtene.

Først ut var Revicom, Nord-Norges største revisjonsselskap, lokalisert med hovedkontor på Sortland. De var opptatt av digitalisering videre utvikling, i forbindelse med at de nettopp hadde fusjonert med et selskap i Tromsø.

Møte med SE-Gruppen var i deres nye lokaler, som var imponerende. SE-Gruppen er en organisasjon som har vokst veldig de siste årene og har mange spennende prosjekter på gang, som også vil kreve tilgang på digital kompetanse. På møtet stilte adm.dir., HR-sjef, IT-sjef og styreformann, noe som ga god og konstruktiv dialog og innovative ideer. (På omvisning i deres flotte nye butikk, vegg i vegg med kontorene, fikk jeg (Øyvind) også ide om hvordan jeg skal rehabilitere badet hjemme :0)

Tirsdag møtte vi Sortland kommune, med Brita Kleivan (Kommunalsjef HR og service) og Marius Remmen-Hansen (Næringssjef). Behovet for flere digitaliserte løsninger for borgerne er noe de ønsker seg. Det kan også komme flere prosjekter knyttet til by og tjenesteutvikling hvor det kan være aktuelt å bruke digitale talenter.

Nettrakett AS er et fremadstormende selskap innenfor digital markedsføring. Hovedkontoret er på Sortland, men har i disse dager etablert et nytt kontor i Tromsø. Kundemassen er hovedsakelig i Nord-Norge, men gjennom samarbeid med Workspace er det også duket for å utvide markedet sørover. De har erfaring med bruk av unge digitale talenter fra før.

Møtet med Geir Wold i Vesteraalens var hyggelig og lærerik, med omvisning i lokalene og en innholdsrik presentasjon av dagens drift og fremtidige muligheter. Her er det folk med store ambisjoner.

Onsdagen startet hos Trollfjordkraft, der vi møtte Barry Larsen og Arild Fredriksen (Trollfjordbredbånd). De har god erfaring med å gi unge mennesker muligheter til å vise hva de kan få til. De har en sterk posisjon i Vesterålsregionen og vil trolig ha behov for mer kompetanse i fremtiden.

Holmøy Maritime imponerte stort med innovative tanker og spennende tanker for utvikling. Møtet med Kay Arne Nygård (daglig leder) og Ida Holmøy (prosjekt og økonomimedarbeider) var hyggelig og ga oss en god introduksjon til driften og et bilde av deres spennende fremtidsplaner. Dette er et selskap som er tydelig opptatt av å utvikle både bedriften, næringen og regionen. Det var også en fryd å se hvor fantastisk flotte lokaler de har bygget opp.

Torsdag startet med et godt møte med Egga Utvikling. De er sterkt inne i mange gode prosjekter rundt om i Vesterålen og bistår også noe i Lofoten. Deres erfaring fra prosjektledelse og utviklingsprosjekter er midt i blinken for å se muligheter for bruk av fremtidens digitale talenter. Her kom de raskt opp med muligheter vi vil se nærmere på sammen.

Vesterålskraft og Halvard Pettersen var det siste møtet vi hadde for denne gangen. De har et sterkt søkelys på å holde seg oppdatert på det digitale og ser hele tiden etter muligheter til forbedringer.

Vi hadde flotte dager i Vesterålen, der vi fikk møte fantastisk flotte, hyggelige og kompetente mennesker, med ambisjoner, drømmer og vilje til å få ting gjort. Naturen var også en opplevelse av de store! En spennende region med stort potensiale. Nå håper vi at vi sammen med næringslivet i Vesterålen kan hjelpe flere unge ut av utenforskapet og inn i en god og motiverende fremtid.