Facebook – fjernarbeid og nye bølger av pandemi

av | 11. mai 2020

Kilde: https://www.cnbc.com/2020/05/07/facebook-to-allow-most-employees-to-work-from-home-through-end-of-2020.html

I forrige uke annonserte Mark Zuckerberg, at alle som kan jobbe som fjernarbeidere vil kunne gjøre det ut året 2020. De som ikke kan jobbe på denne måten vil være de første som får komme tilbake til de felles kontorlokalene. Planen er å åpne de fleste kontorene den 6.juli.

Ved å forlenge hjemmebasert fjernarbeid vil det utvikle seg en kultur for samhandling og kommunikasjon, både internt og eksternt i Facebook, som trolig vil vedvare etter pandemien. Det er to åpenbare konsekvenser ved dette. For det første vil de etablere en ny måte å jobbe på, med fordeler for ansatte, firmaet og samfunnet rundt. For det andre vil de gjøre seg klar for å kunne jobbe med full kapasitet, ved nye pandemier eller andre katastrofer.

Om vi må vente lenge på en vaksine for COVID-19, virker det som en god forretningsstrategi å forberede organisasjonen på at det vil komme nye bølger med smitte. Med innføring av hjemmebasert fjernarbeid, vil bedriften kunne gjøre raske tiltak som gjør at de vil fungere som normalt i en eventuell ny krisesituasjon. Facebook annonserte at de ikke vil tillate noen samlinger av mer enn 50 personer frem til juli 2021.

Facebook var et av de første selskapene som sendte sine medarbeidere hjem, som et resultat av pandemien. De har også gjort tiltak for å støtte sine hjemmebaserte ansatte, ved blant annet å gi dem en bonus på 1000 dollar, lage en felles portal for samarbeid og gi de som har behov for det mulighet til å ta fri.