Fjernarbeid og smarte mål

av | 4. januar 2021

Ta kontroll på din egen karriere som fjernarbeider

Tre råd for hvordan du selv kan øke dine fremtidige karrieremuligheter:

1) Sett et profesjonelt vekstmål

2)lag et veikart

3)start regelmessige møter med lederen din

Det er sannsynligvis ikke produktiviteten din som lider ved fjernarbeid, men din karriere.

Da pandemien tvang mange kunnskapsarbeidere ut av kontoret og inn i hjemmene sine, antok mange at det ikke ville fungere, i det minste ikke langsiktig. Noen var bekymret for at produktivitet og samarbeid ville lide, mens andre hvordan det ville påvirke bedriftskulturen. Så nå som vi er nesten ni måneder inne i pandemien, fungerer fjernarbeid?

For å finne ut av det, undersøkte nylig Emplify 1000 fjernarbeidere som bare har jobbet eksternt siden mars. Og svaret? Vel, det er komplisert.

Det viser seg at fjernarbeid har hatt en overraskende positiv innvirkning på kultur og arbeidsforhold. De aller fleste respondentene i undersøkelsen rapporterte at forholdet til deres ledere og kolleger enten har blitt bedre eller holdt seg på det samme. 50% meldte at lederens tillit til dem ikke har økt, og bare en av fem mente at fjernarbeid har påvirket selskapets kultur negativt.

Men, fjernarbeid har noen mørke sider.

Oppsiktsvekkende 67% av de ansatte som ble spurt, har ikke fått en eneste konstruktiv tilbakemelding fra lederen de siste 30 dagene, og nesten halvparten (47%) rapporterte at de hadde færre faglige utviklingsmuligheter mens de jobbet hjemmefra.

Så det er sannsynligvis ikke produktiviteten din som lider; det er din karriere.

«Pre-pandemi lederen» din tok sannsynligvis mer ansvar for din profesjonelle vekst. Mange mennesker forventer fortsatt at sjefen deres skal foreskrive en utviklingsvei og gi dem et sett med kurs som skal gjennomføres. Men det er ikke den verden vi lever i lenger. Og siden konstruktive tilbakemeldinger og profesjonelle utviklingsmuligheter er avgjørende for din vekst, er kostnadene ved passivitet høye. For å sette deg i førersetet for din profesjonelle utvikling, må du lære deg å “lede deg selv”.

DEN LIVSFORANDRENDE MAGIEN MED Å lede seg selv

Det er mange råd der ute for ledere om hvordan de best kan administrere sine medarbeidere, men ikke mange for medarbeidere om hvordan de skal administrere sine ledere. Å administrere innebærer å kommunisere dine behov tydelig og kortfattet til sjefen din og ta en aktiv rolle i de behovene som skal dekkes. 

  1. SETT ET PROFESJONELT VEKSTMÅL

Hva har du som mål å oppnå i denne sesongen av karrieren din? En metode du kan bruke er å kjør dine profesjonelle utviklingsmål gjennom SMART-modellen for målsetting.  SMART-mål gjør vage ambisjoner om til konkrete planer. 

SMART mål er et akronym for:

  • Spesifikk
  • Målbar
  • Oppnåelig
  • Realistisk
  • Tidsbundet

Når du har identifisert et SMART-mål, bør du vurdere å be lederen din om tilbakemelding. 

  • LAG EN VEIKART FOR Å NÅ MÅLET DITT

Nå som du vet hvor du vil, skal du kartlegge en rute for å komme dit.  Når du har identifisert hva du må gjøre, lager du en tidslinje med en rekke tidsfrister, og blir konkret på hva du trenger fra lederen din for å nå målet ditt. 

  • START REGELMESSIGE MØTER MED LEDEREN DIN FOR Å JUSTERE FREMDRIFTEN OG PRIORITERINGENE DINE

Når du er klar til å snakke med lederen din, ikke bare be om et engangsmøte. Regelmessige en-til-en-møter med sjefen din er avgjørende for din vekst. De skaper en ramme for diskusjoner rundt prioriteringer, tilbakemeldinger, ytelse og profesjonell utvikling. 

Kilde: https://www.fastcompany.com/90588581/remote-work-has-a-dark-side-here-are-3-ways-to-make-sure-you-overcome-it-in-2021