Internettgiganter ber sine ansatte jobbe hjemmefra ut året

av | 13. mai 2020

Kilder:https://www.thestar.com.my/tech/tech-news/2020/05/09/internet-giants-to-staff-plan-to-work-from-home-for-the-year https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/AdyBWj/corona-boelgene

Mens Elon Musk ber sine ansatte om å returnere til arbeidsplassen, går Google og Facebook motsatt vei. De ønsker at de som kan jobbe hjemmefra gjør det videre ut året 2020.

Dette skjer samtidig som mange land og flere stater i USA begynner å lette på restriksjonene til tross for at pandemien ikke er over. California, Googles hjemstat, lar noen virksomheter åpne med begrensninger. Noen produsenter, som f.eks. Tesla, er veldig tydelig på at de ønsker å åpne opp økonomien igjen, mens de fleste teknologilederne er mer varsomme.

Alphabet Inc / Google var en av de første selskapene i Silicon Valley, som lukket ned sine kontorer og sendte ansatte hjem. Dette skjedde tidlig i mars. Pichai (Googles CEO) sier at returnering til kontorlokalene vil skje gradvis og ut fra stadig ny kunnskap om hvordan situasjonen utvikler seg.

Mye tyder på at det vil komme flere smittebølger. I Norge er den første corona-bølgen over toppen og på retur, men så langt er bare 1–2 prosent av befolkningen smittet – og kanskje immun, anslår FHI.

Når så flere av de virkelig store selskapene rundt om i verden velger å utvide sin bruk av hjemmebasert fjernarbeid, er det trolig for å beskytte sine ansatte for nye farer. Samtidig er det nærliggende å tenke at de har sett muligheten for å endre måten de jobber på i fremtiden. Gjøres denne konverteringen rett, vil de kunne hente store fordeler for organisasjonen, medarbeiderne og samfunnet.

Det var en sterk vekst i fjernarbeid over hele verden før pandemien. Under og etter pandemien vil denne arbeidsformen neppe avta, men heller øke. De som klarer å tilpasse seg «det nye normale» vil overleve og vokse, mens de som ikke klarer det vil slite.