Nye veier for dyktige frilansere

av | 15. januar 2021

Jobbene for dyktige frilansere blomstrer, og det spiller ingen rolle om ferdighetene dine er innen markedsføring, teknologi, jus, logistikk eller regnskap. Flere og flere bedrifter vender seg til kompetanseplattformer for å finne dyktige frilansere som kan fylle et bredt spekter av behov.

Det var en klar tendens i markedet, men pandemien har bidratt til økt aktivitet. Med COVID-19, hjemmekontor og utbredt distansearbeid, har aksept for utradisjonelle arbeidsordninger gått fra å være en sjeldenhet til å bli obligatorisk. Det har brutt ned barrierer og fått selskaper til å leie inn eksperter som sitter plassert andre stedet.

Samtidig gjør den usikre økonomien selskapene motvillige til å ta inn heltidsansatte på den tradisjonelle måten. I stedet tar de inn deltids- og midlertidige konsulenter, og bringer inn kompetanse etter behov.

«Når selskaper er under tvang, innoverer de,» sier Joseph Fuller, professor i ledelsespraksis ved Harvard Business School. «De tar ofte den læringen og gjør den til en del av deres permanente tilnærming.»

Kilde: https://www.latimes.com/business/story/2021-01-09/skilled-freelance-side-jobs